Indiot –o pollastre “campero”- amb llagostins

 

 

 

 

Ingredients

 

  • 1 o 2 llagostins per hom (segons la mida).

  • 1 o 2 trossos de pollastre o indiot per hom.

  • 1 copa de conyac.

  • oli, sal i pebre bo.

  • 1 ceba i 1 tomàtiga, o 1 cullerada de salsa de tomàtiga per el sofregit.

  • 2 alls i un ramellet de juevert.

  • Una grapada d'ametles torrades.

 

                   pollastres des Porrassar

 

 

Com fer-ho

  • Es fregeixen dos minuts els llagostins amb oli, i un all.

  • Es treuen, es sofregeix l'indiot a talls i es flameja amb un gran raig de bon conyac.

  • Es treu l’animal, es fa el sempitern sofregit, i, quan el sofregit està a punt s’hi tira  aigua –o brou claret-, s'hi tornen a posar les tallades i es deixa coure tot junt que bulli una horeta.

  • Quan és cuit –s’ha d’haver begut tota l’aigua i ha de quedar una salsa brillant, transparent, oliosa-, s’hi tira una picada d'ametles, alls i juevert.

  • Es deixa que pegui dos bulls, i a taula!!!.

  • Sí, però, amb la picada, i els llagostins que hi hem afegit, és clar!